Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα Κρίστμας» είπε ο Μπαρτζώκας

«Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα Κρίστμας» είπε ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας την Πέμπτη στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, διέψευσε ότι ασχολήθηκε με την περίπτωση του Ντιόντε Κρίστμας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη Λιθουανική ομάδα, την οποία οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν σε τουρνουά στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας την Πέμπτη στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, διέψευσε ότι ασχολήθηκε με την περίπτωση του Ντιόντε Κρίστμας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη Λιθουανική ομάδα, την οποία οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν σε τουρνουά στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Αρχικά ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στη Ζαλγκίρις: «Βρεθήκαμε μαζί τους στη Μόσχα στο ίδιο τουρνουά. Τους είδαμε με την ΤΣΣΚΑ και με είχε εντυπωσιάσει. Έχει τρεις διεθνείς Λιθουανούς. Έχουν τη βάση της εθνικής Λιθουανίας και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι πρώτη στον όμιλο με νίκες επί Τσεντεβίτα και στην έδρα της Κάχα.

»Αυτό δείχνει πως έχει ποιότητα. Είναι εξαιρετική ομάδα. Όλοι χάνουν παντού, όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και βλέπουμε ομάδες να χάνουν παντού, το Μιλάνο έχασε 30 πόντους από την Αβελίνο, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη δύο ήττες».

»Τα ματς είναι συνεχόμενα και δύσκολα. Από Παρασκευή ως Πέμπτη έχουμε Έφες, Παναθηναϊκό και τώρα Ζαλγκίρς Κάουνας. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για ακόμη ένα δύσκολο ματς».

Για το θέμα απομάκρυνσης του Καλνιέτις:
«Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που έδωσε τον Καλνιέτις και πήρε τον Τζάαμπερ. Έχουν το Λαφαγιέτ, τον Πόποβιτς και τον Καουκένας και σε αυτές τις θέσεις είναι πολύ γεμάτοι. Χωρίς τον Καλνιέτις έχουν κάνει αυτές τις δύο νίκες. Δεν έχουν επηρεαστεί, είναι πολύ καλά».

Για τη βαριά ήττα στην Πόλη: «Εμείς κόντρα στην Έφες δεν παίξαμε καλά γιατί στο υποσυνείδητο υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα σε εκείνο το ματς είχε έλλειμμα συγκέντρωσης. Με είχαν σταματήσει εμένα 10 άτομα στον δρόμο και μου έλεγαν νικήστε τον Παναθηναϊκό, οπότε φανταστείτε τι έλεγαν στους παίκτες.

»Άρα δεν είχαμε συγκέντρωση. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν ζήσει ξανά να παίρνουν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό και μετά να αρχίζουν από το μηδέν. Μόνο ο Σπανούλης το ξέρει. Είναι λογικό να περνάει η ομάδα από τέτοια διαδικασία».

Για τον ρυθμό του ματς:
«Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Μπορεί να πάει στους 65 μπορεί και στους 90 αν παίξεις πέντε φορές με την ίδια ομάδα. Το μπάσκετ είναι άθλημα κατοχών. Αυτό είναι που παίζει ρόλο, αν έχεις πολλούς αιφνιδιασμούς ή αργό ρυθμό. Αν θέλουμε να πάμε σε πιο αργό ρυθμό και να δεχτούμε λιγότερους πόντους, μπορούμε να πάμε σε επιθέσεις 20’’ και να λέμε πως δεχόμαστε λιγότερους πόντους.

»Αυτό όμως, δεν είναι το ζητούμενο, αλλά να κερδίζουμε τα ματς. Έχουν τους δύο Λαβρίνοβιτς, τον Λαφαγέτ, τον Τζάαμπερ, τον Πόποβιτς, όλους αυτούς τους πολύ ταλαντούχους παίκτες. Οπότε είναι δύσκολο να τους κρατήσεις στους 65 πόντους».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:
«Αν σκεφτούμε πως μέχρι τον Μάρτιο θέλουμε να περάσουμε την φιλοσοφία μας, ναι, ίσως να είναι καλό που ήρθε νωρίς το ντέρμπι. Η Κάχα είναι στο 0-2, ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν. Τώρα δεν μπορείς να πεις πως είμαστε ήρεμοι, λόγω της νίκης στο ντέρμπι. Έχουμε αποκτήσει κάποιο αβαντάζ, όχι σημαντικό. Και τώρα κοιτάμε πως θα προκριθούμε στο TOP-16. Οι νίκες δημιουργούν εμπιστοσύνη. Και μεταξύ των παικτών, και με την ομάδα και τους φιλάθλους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ζήσουμε με αυτό».

Για τη φημολογία που θέλει τον Ολυμπιακό να ασχολείται με τον Ντιόντε Κρίστμας:
«Δεν μπορώ να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή με μεταγραφές. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Αυτή τη στιγμή έχει γραφτεί κάτι. Επειδή το καλοκαίρι μας απασχόλησε, ίσως να έχει προκύψει έτσι. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο με το θέμα Κρίστμας. Γιατί αν το έκανα δεν θα είχα το μυαλό μου στους αγώνες».

Για το ροτέσιον και την… ιδιαιτερότητα του Τζόι Ντόρσεί:
«Ο Ολυμπιακός απαρτίζεται από 14 διαφορετικές προσωπικότητες. Άλλων Εθνικοτήτων, άλλων ηλικιών. Ο Τζόι είναι διαφορετικός χαρακτήρας, πιο ευαίσθητος και εξαιρετικό παιδί. Αν περιμένετε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, δεν είναι τέτοιος παίκτης. Αυτό που κάνει το κάνει καλά και περιμένουμε απλά μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχει εξαιρετική παρουσία στην άμυνα. Σίγουρα χρειάζεται μια συζήτηση, όπως κάνω με όλους τους παίκτες. Κάθε παίκτης χρειάζεται υποστήριξη».

Για την μικρή συμμετοχή του Γκετσεβίτσιους:
«Τα φιλικά είναι διαφορετικά από τα επίσημα. Έλειπε ο Λο, αλλά υπήρχε ο Κατσίβελης. Φέτος, σε ένα σενάριο, έχουμε 72-73 ματς να παίξουμε. Έχουμε 14 παίκτες, λιγότερους δηλαδή από πέρσι, και θα χρειαστούν όλοι. Ο Γκετσεβίτσιους για λόγους τακτικής έμεινε εκτός με Κάχα, έπαιξε λίγο με Έφες λόγω τακτικής πάλι. Ο Γκετσεβίτσιους θα παίξει γιατί δουλεύει πολύ και θα μας βοηθήσει. Και πέρσι έμεινε ένα διάστημα έξω και μπήκε και βοήθησε».

Γιώργος Πρίντεζης: «Η Ζαλγκίρις είναι πολύ βελτιωμένη»

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης και τόνισε:

«Κατά τη γνώμη μου η φετινή ομάδα πρέπει να αφήσει πολλά πίσω. Κάτι το οποίο δεν το καταφέραμε στην Τουρκία. Δεν αφήσαμε αυτά πίσω και γι’ αυτό χάσαμε. Αντιδράσαμε σωστά με τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι πρέπει να αντιδράσουμε.

»Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι πολύ βελτιωμένη και εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για να προκριθούμε στο ΤΟP-16 . Είναι δυνατή ομάδα, παίζει πολύ γρήγορα και πολύ πιο δυνατά σε σχέση με το παρελθόν. Είναι πάρα πολύ βελτιωμένοι. Χρειάζεται να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Κάθε παιχνίδι είναι ανάλογα πως το ξεκινάμε εμείς.

»Οποιοδήποτε παιχνίδι, αν το αρχίζει όπως με την Εφές, και δίνεις τη δυνατότητα να ελπίζει και να πιστεύει πως θα σε κερδίσει, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ακόμη και μέσα στο σπίτι σου. Να είμαστε σωστοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024