Αντιδρά καλά αλλά «ακόμη δεν είναι εκτός κινδύνου» η Πακιστανή έφηβη
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή έφηβη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον της οι Ταλιμπάν στις 9 Οκτωβρίου, «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου», αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθια για πρώτη φορά με τη βοήθεια των γιατρών και να επικοινωνήσει γράφοντας μερικές λέξεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ στο οποίο νοσηλεύεται.
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή έφηβη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον της οι Ταλιμπάν στις 9 Οκτωβρίου, «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου», αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθια για πρώτη φορά με τη βοήθεια των γιατρών και να επικοινωνήσει γράφοντας μερικές λέξεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ στο οποίο νοσηλεύεται.
Ο καθηγητής Ντέιβ Ρόσερ, επικεφαλής των ιατρών στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπέρμιγχαμ, ανακοίνωσε ότι η 15χρονη Μαλάλα έχει πραγματοποιήσει ενθαρρυντική πρόοδο.
Ωστόσο η κοπέλα «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου» αναφέροντας ότι υπάρχουν «ενδείξεις μόλυνσης κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η σφαίρα» από την οποία τραυματίστηκε.
Η σφαίρα, την οποία αφαίρεσαν άμεσα οι Πακιστανοί γιατροί, διαπέρασε το κρανίο ακριβώς πάνω από το αριστερό μάτι, ακούμπησε στον εγκέφαλο και προκάλεσε βλάβη στο πλαϊνό μέρος της σιαγόνας προτού σταματήσει στον ώμο της Μαλάλα.
«Με δεδομένο αυτό, αντιδρά πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι η Μαλάλα σηκώθηκε «για πρώτη φορά με βοήθεια σήμερα το πρωί».
«Επικοινωνεί πολύ άνετα, γραπτά», είπε ακόμη ο γιατρός. Η Μαλάλα δεν μπορεί να μιλήσει, όπως πιστεύεται εξαιτίας της τραχειοτομής στην οποία υπεβλήθη για να διευκολυνθεί η αναπνοή της. Το σωληνάκι θα αφαιρεθεί τις ερχόμενες ημέρες, σημείωσε ο καθηγητής.
Οι ομάδες των ειδικών που ασχολούνται μαζί της πιστεύουν ότι θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να αναρρώσει και να εξασφαλιστεί ότι η μόλυνση έχει αντιμετωπιστεί, τόνισε ακόμη.
«Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της κρανιακής κοιλότητας», όπως και στην σιαγόνα, πρόσθεσε.
Η οικογένεια της κοπέλας παραμένει προς το παρόν στο Πακιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- «Ανακαινίζω»: Τι καλύπτει το πρόγραμμα – Προβλέπονται αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια
- Δημοψήφισμα στην Ντεπορτίβο για το όνομα της ομάδας
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442