Ανοικτοί σε διετή επιμήκυνση για την Ελλάδα οι «σκληροί» Βαυαροί του CSU
«Θα μπορούσε να συζητηθεί» το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, θεωρεί ο πρόεδρος του βαυαρικού CSU Χορστ Ζίχοφερ -κόμμα εταίρος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση- με τον όρο να μην εγκαταλειφθεί η λιτότητα και η πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, περιμένουμε την έκθεση της τρόικας» ανέφερε ο Ζίχοφερ, που έχει προηγούμενως χρησιμοποιήσει αρκετά σκληρή ρητορική στο θέμα της Αθήνας.
«Θα μπορούσε να συζητηθεί» το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, θεωρεί ο πρόεδρος του βαυαρικού CSU Χορστ Ζίχοφερ -κόμμα εταίρος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση- με τον όρο να μην εγκαταλειφθεί η λιτότητα και η πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τόσο ο ίδιος ο Ζίχοφερ όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του CSU έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά σκληρή ρητορική για το ελληνικό θέμα. Το CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία, συμμετέχει ως τρίτος εταίρος στη γερμανική κυβέρνηση.
«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, περιμένουμε την έκθεση της τρόικας» ανέφερε την Παρασκευή ο Ζίχοφερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Bayern2.
Σε ερώτηση για την στάση του CSU εάν τελικά η έκθεση της τρόικας εισηγείται επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, στην περίπτωση που αυτό συνεπάγεται περισσότερα κεφάλαια, ο Ζίχοφερ απάντηση: «Αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί, με τον όρο να είναι εγγυημένο ότι η ρίζα του προβλήματος, δηλαδή το ελληνικό χρέος, θα καταπολεμηθεί με μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
- Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της απάντησης του Ιράν
- Με… Ro-Ro η Ευρώπη αναζητά εμπορική «έξοδο» από το Ορμούζ
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442