«To θέμα της Ελλάδας πρέπει να κλείσει οριστικά» δηλώνει ο Ολάντ
Ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε ότι το θέμα της Ελλάδας, «που έχει κάνει τόσες προσπάθειες», πρέπει να κλείσει οριστικά, για να συνεχίσει: «Δεν μπορούμε για το καλό όλων, να καταδικάσουμε σε ισόβια δεσμά λαούς που έχουν κάνει σημαντικές θυσίες, χωρίς κάποια στιγμή να έχουν δει κάποιο αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών τους. Σήμερα, η απειλή της ύφεσης είναι εξίσου σημαντική με την απειλή του χρέους».
To ελληνικό ζήτημα, μαζί με τα δεινά Ισπανών και Πορτογάλων, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ερωτημάτων που τέθηκαν στον Γάλλο πρόεδρο στη συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε ότι το θέμα της Ελλάδας, «που έχει κάνει τόσες προσπάθειες», πρέπει να κλείσει οριστικά, για να συνεχίσει: «Δεν μπορούμε για το καλό όλων, να καταδικάσουμε σε ισόβια δεσμά λαούς που έχουν κάνει σημαντικές θυσίες, χωρίς κάποια στιγμή να έχουν δει κάποιο αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών τους. Σήμερα, η απειλή της ύφεσης είναι εξίσου σημαντική με την απειλή του χρέους».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος στην ερώτηση: «η εκλογή σας δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Τι θα λέγατε σε έναν άνεργο Έλληνα που δεν έχει χρήματα να πάει στον γιατρό;»
Στο ερώτημα αυτό ο Ολάντ απάντησε: «Ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχοντας μέχρι το τέλος του χρόνου τους απαραίτητους πόρους, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Σαμαρά. Απευθύνομαι όμως και σε Ισπανούς και Πορτογάλους, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά τα λάθη άλλων: ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μία προοπτική πέραν της λιτότητας.»
Συνεχίζοντας την απάντησή του στην ίδια ερώτηση, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν ενώθηκε για να πέσει στη συνέχεια στον εγωισμό και στη λογική του «ο σώζων εαυτώ σωθήτω». Χρέος μας είναι να φτιάξουμε κοινούς κανόνες γύρω από αρχές ευθύνης και αλληλεγγύης. Σαν Γάλλος, κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι Ευρωπαίοι να έχουν τη συνείδηση ότι ανήκουν στην ίδια κοινότητα.»
Και στο ερώτημα που θέτουν οι δημοσιογράφοι: «Αυτό το τελευταίο το λέτε επίσης και στην Ανγκελα Μέρκελ;» ο Ολάντ απαντά: «Το καταλαβαίνει απόλυτα. Απόδειξη ότι πήγε στην Αθήνα.»
- Προειδοποιητικές βολές Ολάντ προς Μέρκελ για τη λιτότητα στην Ευρωζώνη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442