Η ενιαία τραπεζική εποπτική αρχή στην ΕΕ απαιτεί τροποποίηση της Συνθήκης
H δημιουργία ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής στην ΕΕ είναι μη σύννομη, σύμφωνα με έκθεση του ανώτερου νομικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζει ότι το σχέδιο έχει δοθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Η έκθεση υποστηρίζει ότι το σχέδιο ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής υπερβαίνει τις εξουσίες που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη, καθώς διαφοροποιεί τους κανόνες διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
H δημιουργία ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής στην ΕΕ είναι μη σύννομη, σύμφωνα με έκθεση του ανώτερου νομικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζει ότι το σχέδιο έχει δοθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, οι Financial Times δημοσιοποίησαν την εμπιστευτική έκθεση η οποία υποστηρίζει πως ότι το σχέδιο ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής υπερβαίνει τις εξουσίες που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη, καθώς διαφοροποιεί τους κανόνες διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ξεκαθαρίζει αν δεν τροποποιηθεί η Ευρωπαϊκή Συνθήκη θα είναι αδύνατον να δοθεί σε μια τραπεζική εποπτική αρχή εντός της ΕΚΤ επίσημη δικαιοδοσία λήψης αποφάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό περιγράφει έναν πιθανό νομικό συμβιβασμό εντός των συνθηκών, ως πιθανή βάση για μετατροπές στον σχεδιασμό του καθεστώτος εποπτείας.
Ειδικότερα, το ανώτερο νομικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής αναφέρει ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο που θα έχει την εντολή να προετοιμάζει προσχέδια αποφάσεων επόπτευσης, εφόσον η τελική απόφαση παραμένει στην ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442