Η έβδομη γενιά του γερμανικού μοντέλου ξεκινάει από το Νοέμβριο την πορεία της και στην ελληνική αγορά σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, αρχικά, με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν πετρελαίου και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της VW, ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου στην ελληνική αγορά όπου θα διατεθεί από το Νοέμβριο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, τρία επίπεδα εξοπλισμού και, προς το παρόν, με δύο επιλογές βενζίνης και μία πετρελαίου, όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα.

Αναλυτικότερα, το Golf θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης TSI 1,2 λίτρων σε δύο εκδοχές ισχύος, 85 και 105 ίππων και TSI 1,4 λίτρων επίσης σε δύο εκδοχές ισχύος 122 και 140 ίππων. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με κινητήρα TDI 1,6 λίτρων με απόδοση 105 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα του Golf πλην της βασικής με τον κινητήρα των 1,2 στην εκδοχή ισχύος των 85 ίππων είναι διαθέσιμες και με DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Παράλληλα, προς όφελος της εξοικονόμησης καυσίμου στην έκδοση με κινητήρα TSI 1,4 λίτρων με απόδοση 140 ίππων κάνει πρεμιέρα και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων της VW, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία των δύο κυλίνδρων του κινητήρα αναλόγως με τις συνθήκες.

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του Golf εφοδιάζονται με σύστημα Stop/Start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την επιβράδυνση, ενώ στα καινούρια στοιχεία συγκαταλέγεται στο σύστημα αποφυγής ατυχημάτων MultiCollisionBrake σε συνδυασμό με το σύστημα Precrash.

Την κατηγορία του εξοπλισμού ασφάλειας συμπληρώνουν οι επτά αέροσακοι και το ESP σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Τη λίστα του βασικού εξοπλισμού συμπληρώνουν επίσης στοιχεία όπως το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφόρησης της VW, CompositionColor με οθόνη αφής 5” και οχτώ ηχεία.

Όσον αφορά τις τιμές, η αρχική τιμή του Golf ξεκινά από τα 15.950 ευρώ για την έκδοση 1.2 TSI των 85 ίππων στη βασική Design εξοπλιστική έκδοση, ενώ διαμορφώνεται σε 14.990 με όφελος απόσυρσης.

Η αρχική τιμή της έκδοσης 1.2 TSI των 105 ίππων με μηχανικό κιβώτιο, ξεκινά από τα 16.950 ευρώ -15.990 με απόσυρση.

Ψηλότερα στην γκάμα και την έκδοση 1.4 TSI των 122 ίππων οι τιμές ξεκινούν από τα 17.900 ευρώ και από 16.940 ευρώ, συνυπολογιζομένου του οφέλους απόσυρσης.

Η τιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης 1.6 TDI των 105 ίππων, ξεκινά από τα 19.500 ευρώ και διαμορφώνεται σε 18.070 με όφελος απόσυρσης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr