Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη του κόμματος του Πούτιν στις περιφερειακές κάλπες, καταγγελίες για νοθεία

Νίκη του κόμματος του Πούτιν στις περιφερειακές κάλπες, καταγγελίες για νοθεία

Οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» του Βλαντιμίρ Πούτιν αναδείχθηκαν νικητές στις τοπικές εκλογές σε 77 περιφέρειες, με την ομάδα παρατηρητών Golos να καταγγέλλει παρατυπίες και νοθεία. Ο κυβερνών σχηματισμός διατήρησε, όπως αναμενόταν, τις θέσεις των πέντε κυβερνητών που εκλέγονταν άμεσα και τους περισσότερους δήμους.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» του Βλαντιμίρ Πούτιν αναδείχθηκαν νικητές στις τοπικές εκλογές σε 77 περιφέρειες, με την ομάδα παρατηρητών Golos να καταγγέλλει παρατυπίες και νοθεία.

Ο σχηματισμός Ενωμένη Ρωσία διατήρησε, όπως αναμενόταν, τις πέντε θέσεις κυβερνητών -σε σύνολο 83 στη χώρα- που εκλέχθηκαν με άμεση ψηφοφορία για πρώτη φορά από το 2005, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής.

Η αρχή της εκλογής των κυβερνητών, που ως τώρα διορίζονταν από το Κρεμλίνο, ίσχυσε και πάλι από τον περασμένο χειμώνα λόγω της δυσαρέσκειας που προκληθηκε στη χώρα από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2011, όμως με ένα αυστηρό σύστημα επιλογής των υποψηφίων από τις τοπικές συνελέσεις.

Μεταξύ των άλλων σημαντικών αναμετρήσεων της Κυριακής, η αντίπαλος του Πούτιν και οικολόγος ακτιβίστρια Εβγκένια Τσιρίκοβα, η οποία διεκδικούσε τη δημαρχία του Χίμκι, ενός προαστίου της Μόσχας πού εδώ και μήνες βρίσκεται στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις αρχές και την αντιπολίτευση, ηττήθηκε με διαφορά από τον κυβερνητικό υποψήφιο.

Ο προσωρινός δήμαρχος Όλεγκ Σάχοφ (Ενωμένη Ρωσία) κέρδισε τις δημοτικές εκλογές με σχεδόν το 48% των ψήφων, έναντι 17% για την Τσιρίκοβα, η οποία έκανε λόγο για απειλές εναντίον των παρατηρητών.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Βεντομόστι υποστήριξε ότι οι τοπικές εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από χειραγωγήσεις «ακόμη πιο εξεζητημένες απ’ ό,τι το Δεκέμβριο του 2011» κατά τις βουλευτικές εκλογές.

Το σύστημα του «καρουσέλ», στο οποίο άνθρωποι πηγαίνουν και ψηφίζουν ομαδικά σε πολλά εκλογικά, το ένα μετά το άλλο, χρησιμοποιήθηκε «πιο συχνά» απ’ ό,τι το Δεκέμβριο του 2011 από τους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζει η «Βεντομόστι».

Η ρωσική μκο Golos έκανε λόγω και περισσότερες από χίλιες παρατυπίες που επισημάνθηκαν από τους ανταποκριτές της ή από χρήστες του Ίντερνετ και οι οποίες αναφέρονται σε ένα διαδραστικό «χάρτη των παραβιάσεων».

Στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, όπου ο κυβερνήτης της Ενωμένης Ρωσίας Νικολάι Ντέινι διατήρησε τη θέση του με 67,04% των ψήφων, το Κομμουνισιτκό Κόμμα κατήγγειλε «μαζική νοθεία». Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκέντρωσε 29,13% των ψήφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024