Αρμενικό αεροπλάνο «προσγείωσαν» στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ οι τουρκικές αρχές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το αεροπλάνο είχε προορισμό το Χαλέπι της Συρίας.

Στο αεροσκάφος δόθηκε άδεια διέλευσης από τον τουρκικό εναέριο χώρο μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γινόταν έρευνα στο φορτίο του, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και η προσγείωσή του στην Τουρκία είχε προγραμματιστεί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το αεροπλάνο που μετέφερε ένα ανθρωπιστικό φορτίο για τη Συρία πραγματοποίησε μια προσγείωση στην Τουρκία η οποία είχε προβλεφθεί. Η προσγείωση στην Τουρκία είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων με την τουρκική πλευρά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τιγκράν Μπαλαϊάν.

Το αρμενικό φορτηγό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ, στην ανατολική Τουρκία.

Λίγο αργότερα η Τουρκία επέτρεψε στο αεροπλάνο να συνεχίσει την πτήση του προς το Χαλέπι της Συρία.

Η τουρκική αναχαίτιση ρωσικού αεροσκάφους προς τη Δαμασκό την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» αντεγκλήσεων Άγκυρας, Μόσχας και Δαμασκού.

Το Σαββατοκύριακο, Συρία και Τουρκία είχαν κλείσει τους εναέριους χώρους του η κάθε μία για πτήσεις προς την άλλη -άλλη μία εξέλιξη με φόντο τις επιδεινούμενες διμερείς σχέσεις, ενώ η κατάσταση στη μεθόριο είναι τεταμένη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας