
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους πρατηριούχους
Ολοκληρώθηκε στις 13:30 περίπου η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, χωρίς, όπως φαίνεται να βρεθεί λύση στο θέμα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Οι πρατηριούχοι δήλωσαν ότι δεν θα πωλήσουν πετρέλαιο και ζητούν συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ολοκληρώθηκε στις 13:30 περίπου η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Ωστόσο, η συνάντηση απέβη άκαρπη.
Οι πρατηριούχοι δήλωσαν ότι δεν θα πωλήσουν πετρέλαιο και ζητούν συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Δεν αγοράζουμε πετρέλαιο θέρμανσης δεν πουλάμε πετρέλαιο θέρμανσης», ξεκαθάρισαν εξερχόμενοι της συνάντησης.
Οι ίδιοι αποκάλυψαν πως θα επιδιώξουν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και επέκριναν την κυβέρνηση για το ότι πλήττει το σύνολο των πολιτών λόγω της αδυναμίας να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Υπενθυμίζεται ότι και η συνάντηση που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, ήταν επίσης χωρίς αποτέλεσμα.
Την ίδια ημέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στη εξίσωση των φόρων για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ζητούν να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.
Σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να ξεπεράσει το 1,35 ευρώ/λίτρο, βάζοντας «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ήδη, βεβαίως, πολλά νοικοκυριά έχουν στραφεί σε εναλλακτικές -και φθηνότερες- μορφές θέρμανσης.
Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου εφέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι (καθώς η τιμή θα είναι ακριβότερη κατά 40%) και υπολογίζουν ότι από τη μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής, απειλούνται με κλείσιμο 2.000 πρατήρια.
Και τηλεφωνικά η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης
Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, θα λειτουργήσει και μία τηλεφωνική γραμμή (210- 4802552) για όσους δεν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μία ειδική γραμμή που θα εξυπηρετεί τους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει»
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
- Δήμος Λαμιέων: Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας
- Σπάτα: Επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας – Τρεις άνδρες ενεπλάκησαν με νοσηλευτές
- Ο Μπατούμ έρχεται στη Euroleague για τη Βιλερμπάν
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442