Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mαραθώνιες οι επαφές Βρούτση με την τρόικα, ενώ οι δανειστές επαναφέρουν το non paper

Mαραθώνιες οι επαφές Βρούτση με την τρόικα, ενώ οι δανειστές επαναφέρουν το non paper

Πολύωρη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η τρόικα εμφανίστηκε άκρως επιθετική, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναφέροντας τα όσα είχε ζητήσει με το non paper για αλλαγές στα εργασιακά, κατάργηση των τριετιών, αλλαγές στο ωράριο και μειώσεις των αποζημιώσεων. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. Ακολούθησε μαραθώνια συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι επαφές θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Πολύωρη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών με την τρόικα να εμφανίζεται άκρως επιθετική, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Νέα Ελληνική Τηλεόραση, επαναφέροντας τα όσα είχε ζητήσει με το non paper για αλλαγές στα εργασιακά, την κατάργηση των τριετιών, το ωράριο και τις μειώσεις των αποζημιώσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου είπε: «Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε».

Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε σταθερός στη θέση του να μην ανοίξουν νέα εργασιακά ζητήματα και το μεγάλο αγκάθι των αλλαγών αυτών να αποφασιστεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Η τρόικα πάντως θα στείλει νέο κείμενο στον υπουργό Εργασίας στη συνάντηση της Κυριακής.

Ακολούθησε συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Χρήστο Σταϊκούρα. Τα τεχνικά κλιμάκια αποχώρησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών παρέμειναν μέχρι τις 9.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η συνάντηση ήταν πολύωρη δεδομένου ότι επικεντρώθηκε σε διαρθωτικά θέματα.

Η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ θα επαναληφθεί την Κυριακή, όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα της ύφεσης, της βιωσιμότητας του χρέους και του ελλείμματος.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο των επώδυνων μέτρων, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τα 9 δισ. ευρώ για το 2013 (σε σύνολο 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014) εκ των οποίων τα μεγαλύτερα βάρη, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα σηκώσουν οι συνταξιούχοι.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι θα κληθούν να σηκώσουν βάρη 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το πρόσθετο αυτό ποσό θα προέλθει από την περικοπή των δώρων των συντάξεων του ΟΓΑ, την αύξηση των ποσοστών περικοπών των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, την περικοπή των δώρων από όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τη μείωση των εφάπαξ και των συντάξεων άγαμων θυγατέρων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κανονικά εφέτος το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.

«Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά φέτος στους συνταξιούχους. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από του χρόνου», τόνισε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στη τηλεόραση του Antenna και αποσαφηνίζοντας με αυτό τον τρόπο πως το εφετινό δώρο θα είναι και το τελευταίο που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024