Μυστηριώδες γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε σε παραλία της Φλόριντα
Κανείς δεν γνωρίζει αν προήλθε από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο άγνωστο ως σήμερα θαλάσσιο τέρας: Επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός γαλάζιου ματιού σε μέγεθος γκρέιπφρουτ που βρέθηκε σε παραλία της Φλόριντα.
Κανείς δεν γνωρίζει αν προήλθε από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο άγνωστο ως σήμερα θαλάσσιο τέρας: Επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός γαλάζιου ματιού σε μέγεθος γκρέιπφρουτ που βρέθηκε σε παραλία της Φλόριντα.
Ο υπερμεγέθης οφθαλμικός βολβός «ήταν πολύ φρέσκος όταν τον βρήκα. Έτρεχε ακόμα αίμα όταν το έβαλα σε μια πλαστική σακούλα» ανέφερε ο Τζίνο Κοβάτσι, ο οποίος βρήκε το όργανο, στην τοπική εφημερίδα Sun Sentinel.
Ο Κοβάτσι έβαλε το μάτι στο ψυγείο και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία το παρέδωσε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιχθύων και Άγριας Ζωής της Φλόριντα.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι το μάτι θα μπορούσε να προέρχεται από διάφορα μεγαλόσωμα πλάσματα που ζουν στα νερά της περιοχής, όπως φάλαινες, καρχαρίες, ξιφίες, τόνοι και, φυσικά, γιγάντια καλαμάρια.
Άλλοι ειδικοί εκτίμησαν ότι ο πιθανότερος υποψήφιος είναι κάποιος μεγάλος ξιφίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κουτάβι: Ο «χρυσός» κανόνας της κοινωνικοποίησής του
- Ο Δράκουλας στα δόντια του Έλβις – Αναπάντεχο επιχειρηματικό deal για «αφαίμαξη τουριστών»
- Τα σοβαρά προβλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκαρούμπα, η κατάσταση του Φελίζ και τα δεδομένα στο «5»
- Ζαχαράκη για πανελλαδικές: «Το ισχύον μοντέλο έχει φτάσει στα όρια του – Να μην κρίνεται το μέλλον σε μία τρίωρη εξέταση»
- Υποβοηθούμενος θάνατος: Πρώτη υπόθεση ευθανασίας στην Ουρουγουάη
- Εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα: Νέες μαρτυρίες-κλειδιά – Στο Μίσιγκαν κρύβεται ο καταζητούμενος σύζυγος




