«Είτε θα δράσουμε, είτε θα παρακμάσουμε» λέει στους Βρετανούς ο Κάμερον
Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες «δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις» όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην «καταποντιστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ. «Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε, είτε θα παρακμάσουμε» προειδοποίησε ο Κάμερον, στη σκιά των νέων περικοπών ύψους 10 δισ. λιρών στις κοινωνικές δαπάνες που έρχονται να προστεθούν στο πακέτο των 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση.
Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες «δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις» όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην «καταποντιστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος. «Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε, είτε θα παρακμάσουμε» προειδοποίησε ο Κάμερον, στη σκιά των νέων περικοπών ύψους 10 δισ. λιρών στις κοινωνικές δαπάνες που έρχονται να προστεθούν στο πακέτο των 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση.
«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν» προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ.
«Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε» τόνισε.
Την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.
Η βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση στις αρχές του έτους. «Πώς θα βγούμε από την ύφεση; Δεν είναι περίπλοκο. Δουλεύοντας σκληρά. Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Υπηρετώντας τους άλλους», τόνισε ο Κάμερον, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα του έκανε «στροφή προς τα δεξιά» μετά την ανακοίνωση των περικοπών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αυστραλία: Διώκονται δυο γυναίκες-σύζυγοι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επειδή κράταγαν σκλάβα στη Συρία
- Σιρίν Αμπού Ακλεχ: Η CPJ καλεί τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την έρευνα για τη δολοφονία της από τον ισραηλινό στρατό
- Το Ιράν και η Ρωσία απορρίπτουν το σχέδιο απόφασης των ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: «Ανεύθυνη» η προτροπή της Ρωσίας για απομάκρυνση των διπλωματών από το Κίεβο, λέει η Βρετανία
- Φθιώτιδα: Σορός ατόμου βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
- Ιράν: Να υπογράψει «γρήγορα» συμφωνία, απαιτεί ο Τραμπ, ειδάλλως θα διατάξει «βίαια» αντίποινα
