Πορείες για τα δικαιώματα των γατών στο Περού πλαισιώνουν φεστιβάλ… γατοφαγίας
Με συγκεντρώσεις απάντησαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων στο φεστιβάλ... γατοφαγίας στο Περού, που έχουν εντείνει τα τελευταία χρόνια τις πορείες διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη εκδήλωση. Τιμώντας την παράδοση, που θέλει τους πρώτους αποίκους να επιβίωσαν τρώγοντας κρέας γάτας, οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Κεμπράδα στήνουν κάθε χρόνο πάγκους με τις «σπεσιαλιτέ».
Με συγκεντρώσεις απάντησαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων στο φεστιβάλ… γατοφαγίας στο Περού, που έχουν εντείνει τα τελευταία χρόνια τις πορείες διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη εκδήλωση.
Τιμώντας την παράδοση, που θέλει τους πρώτους αποίκους να επιβίωσαν τρώγοντας κρέας γάτας, οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Κεμπράδα στήνουν πάγκους με τις «σπεσιαλιτέ» -κρέας γάτας μαγειρεμένο με διάφορες περουβιανές συνταγές.
Όπως μεταδίδει το BBC, φέτος οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ήταν πιο ενεργητικές από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.
Σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν καταγγελίες για ιερέα στη Λίμα, την πρωτεύουσα, ο οποίος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε γάτες που περιφέρονταν γύρω από την εκκλησία του.
Με συνθήματα όπως «δολοφόνοι» και «ο Θεός έπλασε τις γάτες», διαδηλωτές στη Λίμα καταδίκασαν τόσο το φεστιβάλ στη μικρή αγροτική πόλη του Κεμπράδα όσο και περιστατικό.
Αρκετές από τις γάτες που «χρησιμοποιούνται» στο φεστιβάλ στην Κεμπράδα έχουν τραφεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκτός πραγματικότητας πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης: «Έχουμε κάνει το καλύτερο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά»
- Σαρλίζ Θερόν – Κάνει αναρρίχηση σε τοίχο της Νέας Υόρκης και κόβει την ανάσα
- Πώς εξηγήθηκε η παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας του Δημοσίου στους «4» – Σφοδρές αντιδράσεις συγγενών και συνηγόρων
- Φως στο Τούνελ: Κορυφή και ρεκόρ σεζόν την Παρασκευή 24 Απριλίου
- Συμφωνία της ΑΕΚ με Βίντα για ακόμη ένα χρόνο!
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA

