Ουκρανή φοιτήτρια καταδικάστηκε επειδή τηγάνισε αυγά στην Αιώνια Φλόγα
Τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε ουκρανικό δικαστήριο σε μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία τηγάνισε αυγά στην Αιώνια Φλόγα, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η Χάνα Σινκόβα κρίθηκε ένοχη για βεβήλωση του μνημείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Κίεβο. Η φοιτήτρια, μέλος ενός ριζοσπαστικού κινήματος της νεολαίας, δήλωσε ότι η πράξη της είχε σαν στόχο να επιστήσει την προσοχή για τα δεινά των φτωχών βετεράνων του πολέμου.
Τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε ουκρανικό δικαστήριο σε μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία τηγάνισε αυγά στην Αιώνια Φλόγα, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Η Χάνα Σινκόβα κρίθηκε ένοχη για βεβήλωση του μνημείου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κίεβο.
Η φοιτήτρια, μέλος ενός ριζοσπαστικού κινήματος της νεολαίας, δήλωσε ότι η πράξη της είχε σαν στόχο να επιστήσει την προσοχή για τα δεινά των φτωχών βετεράνων του πολέμου.
«Το συμβολικό μήνυμα της πράξης μου είναι ότι σύντομα, πολύ σύντομα, παλαίμαχοι, ηλικιωμένοι, φτωχοί άνθρωποι θα περιμένουν στην ουρά μπροστά από την αιώνια φλόγα για να μαγειρέψουν το φαγητό τους εκεί, επειδή δεν θα έχουν πουθενά να μείνουν και τίποτα να φάνε» είπε η 21χρονη.
Η Χάνα Σινκόβα είπε ότι θα ασκήσει έφεση για την δικαστική απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Η Ολίβια Ροντρίγκο είναι εξοργισμένη με τον Λευκό Οίκο – «Αυτό που κάνουν είναι βάρβαρο»
- Ζωγράφου: Φωτιά στις παλιές φοιτητικές εστίες – Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Τι κρατάει η Εθνική από το φιλικό στην Στοκχόλμη
- Προφυλακίστηκε γνωστός τραγουδιστής στη Σύρο για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου
- Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Βαλτική σε πεδίο επίδειξης ισχύος: 6.000 στρατιώτες σε άσκηση απέναντι στη Ρωσία
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το τηλεοπτική πρόγραμμα της διοργάνωσης


