Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου αναμένονται οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Mετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου αναμένονται οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς μέχρι τότε δεν θα έχει συνταχθεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 18 -19 Οκτωβρίου δεν θα λάβει καμία απόφαση για την Ελλάδα, διότι η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και της μακροοικονομικής κατάστασης της χώρας δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε.Πάντως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής».

Mετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου αναμένονται οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς μέχρι τότε δεν θα έχει συνταχθεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 18 – 19 Οκτωβρίου δεν θα λάβει καμία απόφαση για την Ελλάδα, διότι η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και της μακροοικονομικής κατάστασης της χώρας δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε ο αξιωματούχος, με γνώση των προετοιμασιών για τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο της ζώνης του ευρώ εντός της τρόικας υπάρχουν διαφωνίες, αλλά όχι σύγκρουση αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024