«Μάχη» να πείσει για τη λιτότητα δίνει στη Βουλή ο Πορτογάλος πρωθυπουργός
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής βρίσκεται στο Κοινοβούλιο ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ο οποίος δίνει μάχη να πείσει για την αναγκαιότητα της λιτότητας. «Η πολιτική αυτή έχει βοηθήσει, ώστε η Πορτογαλία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της» είπε ο Πάσος Κοέλιο.
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής βρίσκεται στο Κοινοβούλιο ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ο οποίος δίνει μάχη να πείσει για την αναγκαιότητα της λιτότητας. «Η πολιτική αυτή έχει βοηθήσει, ώστε η Πορτογαλία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της» είπε ο Πάσος Κοέλιο.
«Εάν η πολιτική της κυβέρνησης δεν ανερχόταν στο ύψος της δύσκολης διαδικασίας της προσαρμογής, οι δανειστές μας ουδέποτε θα είχαν επιτρέψει μία αναθεώρηση των στόχων για το έλλειμμα δίχως ένα δεύτερο πρόγραμμα, πιο επώδυνο και πιο μακρύ» τόνισε ο κεντροδεξιός ηγέτης.
Παρά την αναθεώρηση των στόχων του ελλείμματος (στο 5% του ΑΕΠ φέτος και 4,5% το 2013), η κυβέρνηση επιμένει να διατηρήσει ανέπαφη την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, βάσει της δανειακής σύμβασης των 78 δισ. ευρώ που έχει υπογράψει από το Μάιο του 2011 με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε δώσει στη δημοσιότητα και νέα δέσμη μέτρων για το 2013, που κατά βάση περιλαμβάνουν μία σημαντική αύξηση στη φορολογία εισοδήματος.
Προτού ακόμη ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της νέας δέσμης μέτρων λιτότητας, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Μπλόκο της Αριστεράς που από την πρώτη στιγμή είχαν εναντιωθεί στο διεθνές πρόγραμμα δανεισμού της χώρας, κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Πάντως, οι δύο προτάσεις δεν έχουν πολλές πιθανότητες να υπερψηφιστούν στη Βουλή καθώς η κυβερνητική συμμαχία έχει την πλειοψηφία.
Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα περιοριστεί σε αποχή από την ψηφοφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442