Σε διάψευση των πληροφοριών περί επιβολής φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου που μίλησε στο in.gr, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς των 500 ευρώ που επιβαρύνει σήμερα τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων.

Σε διάψευση των πληροφοριών περί επιβολής φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου που μίλησε στο in.gr, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς των 500 ευρώ που επιβαρύνει σήμερα τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του τρόπου φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, και καθώς θα καταργηθεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα θεσπιστεί η δυνατότητα οι επιτηδευματίες να μπορούν να έχουν ωφέλη από αποσβέσεις ή εγγραφή επισφαλειών, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερο φόρο.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr