Το ΝΑΤΟ ψάχνει προσχήματα για να εισβάλει στη Συρία, υποστηρίζει η Μόσχα
«Σύσταση» στο ΝΑΤΟ να «μην ψάχνει προσχήματα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία» απευνθύνει η Ρωσία, σε μία από τις πιο σαφείς επικρίσεις της Μόσχας σε βάρος δυτικών χωρών για το θέμα της Συρίας -αναφορά που υπενθυμίζει για άλλη μία φορά πως η συνεχιζόμενη εμφύλια βία στη Συρία έχει γίνει νέο πεδίο σύγκρουσης για τους ισχυρούς παίκτες στο διεθνές σκηνικό. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσων Intefax, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε την αντίθεση της Μόσχας στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών εντός στη Συρία και κάλεσε Δαμασκό και Άγκυρα να ρίξουν τους τόνους στη μεθόριο.
«Σύσταση» στο ΝΑΤΟ να «μην ψάχνει προσχήματα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία» απευνθύνει η Ρωσία, σε μία από τις πιο σαφείς επικρίσεις της Μόσχας σε βάρος δυτικών χωρών για το θέμα της Συρίας -αναφορά που υπενθυμίζει για άλλη μία φορά πως η συνεχιζόμενη εμφύλια βία στη Συρία έχει γίνει νέο πεδίο σύγκρουσης για τους ισχυρούς παίκτες στο διεθνές σκηνικό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσων Intefax, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ κάλεσε σε δηλώσεις του την Τρίτη «το ΝΑΤΟ να μην ψάχνει προσχήματα για επέμβαση» στη Συρία.
Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την αντίθεση της Μόσχας στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών εντός στη Συρία, αίτημα που έχει τεθεί με στόχο τη διευκόλυνση παροχής ανθρωπιστικής βοηθειας στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Γκατίλοφ κάλεσε επίσης Δαμασκό και Άγκυρα να ρίξουν τους τόνους στη μεθόριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442