Ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα στέλεχος του ΥΠΟΙΚ για τη λίστα με τους καταθέτες
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, σε λίγη ώρα, στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη λεγόμενη «λίστα Φαλτσιάνι» που περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, σε λίγη ώρα, στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη λεγόμενη «λίστα Φαλτσιάνι» που περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία.
Η έρευνα που διατάχθηκε πριν λίγες ημέρες από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αφορά τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με τη μη αξιοποίηση λίστας, που το 2010 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είχε παραδώσει στον ομόλογο της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στην επίμαχη λίστα, βάσει των δημοσιευμάτων και καταγγελιών, περιλαμβάνονται τα ονόματα 1.991 Ελλήνων, φυσικών και νομικών προσώπων, με καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στην Ελβετία.
Η παρέμβαση Πεπόνη έχει στόχο άμεσα να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει λίστα και αν ναι, να εξακριβωθεί πού βρίσκεται.
Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας τονίζει ότι εφόσον εξακριβωθεί η ύπαρξη της λίστας, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφων, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος κάθε υπευθύνου κρατικού υπαλλήλου που δεν αξιοποίησε το επίμαχο υλικό προστατεύοντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν φοροδιαφύγει και μάλιστα με αδήλωτα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζακίτης θα καλέσει σε κατάθεση και άλλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που είναι σε θέση να γνωρίζουν αν πράγματι υπήρξε και που βρίσκεται η επίμαχη λίστα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.07 – 18.07.2026]
- Άρχισαν τα όργανα πριν το Αγγλία – Αργεντινή: Επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους πριν από τον ημιτελικό (vid)
- Ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.07 – 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-29-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442