Εσφαλμένη κατά τον Πέτερ Μπόφινγκερ η πολιτική της τρόικας για την Ελλάδα
Με την ολέθρια πολιτική που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης συγκρίνει ο Γερμανός οικονομολόγος -σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ- την πολιτική που έχει επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα. «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην 'οικονομική θεραπεία σοκ' που ακολουθείται» αναφέρει, ενώ την ίδια ώρα οι Πράσινοι προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.
Με την ολέθρια πολιτική που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης συγκρίνει ο Γερμανός οικονομολόγος -σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ- την πολιτική που έχει επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα. «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην ‘οικονομική θεραπεία σοκ’ που ακολουθείται» αναφέρει, ενώ την ίδια ώρα οι Πράσινοι προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Weser-Kurier, ο Πέτερ Μπόφινγκερ ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης.
«Η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ» τονίζει, παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού.
Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, επισήμανε ο κ. Μπόφινγκερ, διευκρινίζοντας:
«Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην ‘οικονομική θεραπεία σοκ’ που ακολουθείται». Σύμφωνα με το μέλος του «συμβουλίου των σοφών» της γερμανικής οικονομίας, «υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία να έχουν την τύχη της Ελλάδας».
Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Γιούργκεν Τριτίν λέει χαρακτηριστικά:
«Καταρχάς θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, αλλά ήδη σήμερα γνωρίζουμε ότι η πολιτική της λιτότητας έχει επηρεάσει περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα». Προσθέτει, δε, ότι είναι απαγορευτική για τη Γερμανία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442