Στα δικαστήρια εντός κι εκτός Ελλάδας θα προσφύγουν οι πανεπιστημιακοί για τις περικοπές
Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδας, προτίθενται να προσφύγουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα. Όπως σημειώνουν: «Οι έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».
Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδας, προτίθενται να προσφύγουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.
Οι καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι θα προχωρήσουν άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές, που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας».
Σ’ αυτή την απόφαση κατέληξαν με το σκεπτικό ότι «οι έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».
Η ΠΟΣΔΕΠ για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της επικαλείται απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την διαμόρφωση των μισθών των Πανεπιστημιακών Καθηγητών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη



