Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές όλων των βαθμίδων
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους από τον επόμενο μήνα. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά με στόχο να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία.
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους από τον επόμενο μήνα.
Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπέγραψε την Πέμπτη σχετική συμφωνία συνεργασίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. Το πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές κ.ά. εξετάσεις των μαθητών. Γιατροί του Δικτύου, αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα θα πηγαίνουν στα σχολεία σε μέρες και ώρες που θα έχουν προσυμφωνηθεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μαθητές στις σχετικές εξετάσεις.
Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η συνεργασία με τους γονείς θα είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, ενώ το ίδιο θα ισχύει και όσον αφορά την έκδοση της «καρτέλας υγείας» του μαθητή.
Το δίκτυο περιλαμβάνει 160 καλλικρατικούς δήμους και απ’ αυτούς θα επιλεγούν τα πρώτα σχολεία που θα μπουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται αρχικά σε πιλοτική βάση, με στόχο να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).