Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έρχεται εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων

και αχαλίνωτος καπιταλισμός στο βάθος

Πανεπιστημιακός μου εξηγούσε πόσο θα μειωθεί ο μισθός της με τα νέα μέτρα και οφείλω να ομολογήσω πως το ποσό σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα προσόντα της και την ποιότητα της εργασίας που παρέχει. Οι συνεχείς δημοσιεύσεις της σε επιστημονικά περιοδικά και οι κλήσεις της για διδασκαλία από ονομαστά πανεπιστήμια στο εξωτερικό δείχνουν καθαρά ποια είναι η αξία της.

Αφού λοιπόν δεν είχαμε τίποτε παραπάνω να συζητήσουμε γι’ αυτό το θέμα, αλλάξαμε κουβέντα και αρχίσαμε να μιλάμε για έναν άλλο κοινό γνωστό (καθηγητής Πανεπιστημίου και αυτός).

Ο άνθρωπος αυτός με την επίζηλη θέση έχει κάνει μόνο μισή (μαζί με κάποιον άλλο) δημοσίευση τα τελευταία 25 χρόνια (συν ένα case study). Εργάζεται πάντα μόνος διότι φοβάται πως ο όποιος συνεργάτης επιλέξει θα κάνει εμφανή την ανεπάρκειά του.

Και φυσικά είναι γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός επί παντός επιστητού.

Δεν θέλησα να στεναχωρήσω τη φίλη μου και να της υποδείξω πως ο χαμηλός μισθός της και η ανεπάρκεια πολλών συναδέλφων της είναι πράγματα αλληλένδετα. Αλλά χαζή σίγουρα δεν είναι. Αργά ή γρήγορα όλο το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό θα καταλάβει πως οι ανίκανοι συνάδελφοί τους είναι που οδηγούν τους μισθούς τους όλο και χαμηλότερα.

Οι φελλοί φυσικά θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια για να διατηρήσουν τους μισθούς, τις θέσεις και το κύρος τους. Αν αποτύχουν θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο κράτος.

Αν όμως τελικά επικρατήσουν οι ανάξιοι, το δημόσιο θα περιθωριοποιηθεί και ετοιμάστε να ζήσουμε στην Ελλάδα τον πιο αχαλίνωτο καπιταλισμό της ιστορίας όπου όλα θα επιτρέπονται αφού κανείς δεν θα τα ρυθμίζει και ουδείς θα τα ελέγχει.

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024