Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτικές εκλογές στην Λευκορωσία με την αντιπολίτευση να συστήνει αποχή

Βουλευτικές εκλογές στην Λευκορωσία με την αντιπολίτευση να συστήνει αποχή

Στις κάλπες προσέρχονται οι εκλογείς στη Λευκορωσία για τις βουλευτικές εκλογές, μια ψηφοφορία την οποία μποϊκοτάρουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας. Περίπου επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τους 110 βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Στις κάλπες προσέρχονται οι εκλογείς στη Λευκορωσία για τις βουλευτικές εκλογές, μια ψηφοφορία την οποία μποϊκοτάρουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας.

Περίπου επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν από τις 08.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) ως τις 20.00, για να αναδείξουν τους 110 βουλευτές του Κοινοβουλίου, το οποίο δεν έχει αρκετές εξουσίες έναντι του πανίσχυρου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η επικράτηση φιλοπροεδρικών υποψήφιων φαίνεται σχεδόν βέβαιη.

Ωστόσο, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ενωμένο Κόμμα Πολιτών και το Λαϊκό Μέτωπο της Λευκορωσίας μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία καταγγέλλοντας παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας και συστήνουν στους ψηφοφόρους να πάνε στο εξοχικό τους ή για ψάρεμα παρά στο εκλογικό τμήμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 33 από τους 35 υποψήφιους του Ενωμένου Κόμματος Πολιτών αποκλειστήκαν από την τηλεόραση και δεν μεταδόθηκαν τα προγράμματά τους.

Εξαιρετικά επικριτικός για την αντιπολίτευση ήταν και ο ίδιος ο πρόεδρος που μόλις την Παρασκευή δήλωσε «έδειξαν ότι είναι ένα τίποτα».

Οι εκλογές διενεργούνται σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίμαχη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για μια τέταρτη θητεία. Μετά από εκείνες τις εκλογές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Μινσκ για να καταγγείλουν μαζική νοθεία, με τις Αρχές να τους αντιμετωπίζουν με βιαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της Δύσης λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταστολής που υφίστανται οι διαφωνούντες από το καθεστώς, έχουν επιβάλλει (διπλωματικές περισσότερο) κυρώσεις στη Λευκορωσία· το κλίμα δεν έχει βελτιωθεί παρά ελάχιστα τα τελευταία χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024