Ο στόχος για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 που είχε θέσει η τρόικα για το σύνολο του 2012, έχει ήδη υπερκαλυφθεί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκο Καλάκο.

«Αυτή τη στιγμή έχουν (από τις αρχές του έτους) ήδη αποχωρήσει από το στενό Δημόσιο τομέα 17.500» αποκάλυψε ο κ. Κολάκος μιλώντας στο Βήμα FM 99,5. Από αυτούς οι 6.600 είναι εκπαιδευτικοί.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι εξαιτίας του νέου κύματος φυγής που προκαλεί η αναμόχλευση του Ασφαλιστικού και η συζήτηση για νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους θα υπερβούν τις 25.000.

Συνωστισμός για εφάπαξ

Παράπλευρη απώλεια, όμως, των ιδεών για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα είναι και η επέκταση τους επόμενους δύο μήνες της ήδη μακροσκελούς λίστας αναμονής για τη χορήγηση εφάπαξ από το ίδιο Ταμείο.

Η εν λόγω λίστα ήδη αριθμεί 56.000 συνταξιούχους, οι οποίοι μάλιστα -και μέχρι να κλείσει το περιβόητο νέο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ- είναι άγνωστο πότε θα λάβουν την παροχή που δικαιούνται, αλλά και το ύψος αυτής δεδομένου ότι προωθείται νέα μείωση και αναδρομική εισφορά.

«Μέχρι σήμερα περιμένουν για το εφάπαξ 56.000 και πολύ φοβάμαι ότι σε δύο μήνες από σήμερα θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ, διότι παρατηρείται αυτές τις μέρες νέα φυγή στο Δημόσιο, λόγω αναμόχλευσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και της αυξήσεως του ορίου ηλικίας … πολλές γυναίκες που μπορούν να φύγουν σε ηλικία 55 ετών θα εγκαταλείψουν δυστυχώς το Δημόσιο και θα αυξηθούν και τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και οι ουρές της αναμονής» εξήγησε ο κ. Καλάκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας