Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πλην Αττικής

Κανονικά θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία όλης της χώρας, με εξαίρεση την Αττική όπου οι φαρμακοποιοί δεν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Σημαντικό ρόλο για την απόφαση να χορηγούνται κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έπαιξε η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Κανονικά θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία όλης της χώρας, με εξαίρεση την Αττική όπου οι φαρμακοποιοί δεν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημαντικό ρόλο για την απόφαση να χορηγούνται κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό όμως δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, η άρνηση χορήγησης φαρμάκων με πίστωση θα συνεχιστεί μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας παραμένουν κρίσιμα ζητήματα η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών.

Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024