Ράλλυ Βρετανίας 2012 Α’ Σκέλος: 1 – 2 για τη Ford
Την καλύτερη εμφάνισή τους κάνουν ως τώρα οι J.M.Latvala και P. Solberg. Οι δύο οδηγοί της Ford έχεουν τις δύο πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη με τον S. Loeb (Citroen DS3 WRC) να ακολουθεί στην 3η θέση.
Ιδανικά, για τη Ford, εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Βρετανίας, με τους Jari-Matti Latvala και Petter Solberg να οδηγούν πολύ γρήγορα στις γλιστερές και λασπωμένες Ειδικές Διαδρομές.
Οι δύο εκμεταλλεύτικαν τη σειρά εκκίνησης, ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις και έφτιαξαν διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο πέρασμα από τις δαδρομές του αγώνα.
Ο J. M. Latvala (Ford Fiesta WRC)προηγείται με διαφορά 12,1” δευτερόλεπτα από τον P. Solberg, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα δυναμικά κερδίζοντας την 1η Ειδική Διαδρομή.
Στη συνέχεια έχασε τη θέση του από τους S. Loeb και J. M. Latvala για να επιστρέψει στην 2ος στην 5η Ειδική Διαδρομή.
Το ράλλυ Βρετανίας είναι ένας αγώνας όπου ο Sebastien Loeb (Citroen DS3 WRC) δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά αυτό δε φαίνεται να τον προβληματίζει.
Βλέπετε και να μην κερδίσει τον αγώνα η διαφορά του στη βαθμολογία (από το δεύτερο του πρωταθλήματος) είναι τόσο μεγάλη, που του επιτρέπει ακόμη και ατυχίες.
Όμως ο Γάλλος γνωρίζει πως να κινείται στο ρυθμό που χρειάζεται ώστε να μη ρισκάρει και ταυτόχρονα να είναι και στην πρώτη τριάδα.
Στην 4η θέση ο Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) είναι ένας οδηγός με σταθερή απόδοση από την η οποία “ανταμοίβεται”.
Αντίθετα ο Mikko Hirvonen (Citroen DS3 WRC) δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και δεν μπόρεσε να κινηθεί ανταγωνιστικά. Έτσι έμεινε 5ος με διαφορά 53,8” από τον J. M. Latvala και στοχεύει για μία θέση στην 5άδα.
Το Ράλλυ Βρετανίας συνεχίζεται το Σάββατο 15/9 και περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές ( 95 αγωνιστικά χιλιόμετρα).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Α’ΣΚΕΛΟΥΣ
1. Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta WRC) 1.25:05,7”
2. Petter Solberg (Ford Fiesta WRC) + 12.1”
3. Sebastien Loeb (Citroen DS3 WRC) + 21.3”
4 Mads Ostberg( Ford Fiesta WRC) + 32.6”
5. Mikko Hirvonen(Citroen DS3 WRC) + 53,8”
6. Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) + 1:19,2”
7. Evgeny Novikov (Ford Fiesta WRC) + 1:32,8”
8. Thierry Neuville (Citroen DS3 WRC) + 2:27,9”
9. Matthew Wilson(Ford Fiesta WRC) + 3:17,0”
10. Martin Prokop (Ford Fiesta WRC) + 3:36,8”
auto.in.gr
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
- Νέα σενάρια για τον Πίτερς: «Έχει δεσμευτεί εδώ και εβδομάδες»
- Μαίρη Συνατσάκη: Έτοιμη για δεύτερο παιδί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442