Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Στο μισό κόβεται η μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Μειώνεται στο μισό το ύψος της μηνιαίας χορηγίας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μειώνεται στο μισό το ύψος της μηνιαίας χορηγίας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, το ύψος της μηνιαίας χορηγίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιορίζεται από το τετραπλάσιο στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή από το ποσό των 23.122 ευρώ στο ποσό των 11.561 ευρώ.
Ο δε περιορισμός αυτός συμπαρασύρει και τη μηνιαία αποζημίωση των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, το ύψος της οποίας ορίζεται στο μισό της μηνιαίας χορηγίας.
Με την ίδια τροπολογία, καταργείται και η χορήγηση μηνιαίων εξόδων παράστασης στον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο 1/3 της μηνιαίας χορηγίας, δηλαδή στο ποσό των 6.240 ευρώ.
Από τις μειώσεις αυτές περιστέλλονται κατά περίπου 352.350 ευρώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού σε νυν και πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου