Εντονη αντίδραση από τα βρετανικά ΜΜΕ για το σκάνδαλο του Χίλσμπορο
Το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία προκειμένου οι βρετανικές Αρχές να αποποιηθούν τις ευθύνες που φέρουν σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα, για τον θάνατο των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο πρωταγωνιστεί σε όλα τα βρετανικά πρωτοσέλιδα.
Το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία προκειμένου οι βρετανικές Αρχές να αποποιηθούν τις ευθύνες που φέρουν σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα, για τον θάνατο των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο πρωταγωνιστεί σε όλα τα βρετανικά πρωτοσέλιδα.
Η σκανδαλοθυρική SUN που είχε τότε γράψει πως για ότι έγινε έφεραν αποκλειστικά ευθύνη οι μεθυσμένοι οπαδοί, σήμερα αναδημοσιεύει το ίδιο πρωτοσέλιδο (τότε έγραφε “The truth”, δηλαδή «H αλήθεια») με την διαφορά ότι έχει προσθέσει την λέξη «real», δηλαδή η πραγματική αλήθεια.
Η εφημερίδα SUN, την οποία πολύ δύσκολα θα βρει κανείς να πωλείται στο Λίβερπουλ, αφού άλλωστε από τότε δεν την αγοράζει κανείς, ζητάει συγνώμη μετά από 23 χρόνια για τις ψευδές αναφορές και τονίζει ότι τουλάχιστον 41 ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.
Από εκεί και πέρα, η Western Mail φέρει τίτλο: «Μια ντροπιαστική συγκάλυψη» και προσθέτει δανειζόμενη την ατάκα ενός πατέρα που έχασε το παιδί του τότε: «Η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια σήμερα, από αύριο αρχίζει η δικαιοσύνη».
Οι Τimes αναφέρουν: «Δικαίωση για τις οικογένειες του Χίλσμπορο μετά από μάχη 23 ετών».
Παρόμοιος είναι ο τίτλος του «Σκοτσμαν», με τον «Independent» να γράφει: «Χίλσμπορο: Επιτέλους η αλήθεια. Τώρα ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης. Η χειρότερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην Βρετανική Ιστορία αποδεικνύεται μετά από έρευνα, όπως πολλοί είχαν υποπτευθεί, ως μέγιστη συγκάλυψη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την αστυνομία, με τον Πρωθυπουργό να ζητάει συγνώμη από το Λίβερπουλ».
Η Daily Mail από την πλευρά της ζητάει να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομία που ψεύδεται ασύστολα τα τελευταία 23 χρόνια και έχει φωτογραφία με όλα τα θύματα.
Η Daily Star τονίζει στο πρωτοσέλιδό της ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν έπρεπε να κατηγορηθούν και προσθέτει πως θα μπορούσαν να έχουν σωθεί 41 ζωές. Σημειώνει ότι δόθηκε διαταγή να πάρουν αίμα από τα παιδιά για να αποδείξουν ότι είχαν κάνει υπερβολική χρήση αλκοόλ, και καταλήγει ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για την ντροπιαστική συγκάλυψη.
Τέλος, «Χίλσπορο ο λογαριασμός» είναι ο τίτλος του Guardian, με την Daily Mirror να «επιτίθεται» στην SUN έχοντας το ίδιο πρωτοσέλιδο που είχε τότε (όπως και σήμερα) και ζητάει δικαιοσύνη ρίχνοντας τα «καρφιά» της στην αστυνομία για την συγκάλυψη και τονίζει τις 164 παραποιημένες αστυνομικές καταθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά



