Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σειρά συμφωνιών υπογράφουν Κύπρος και Noble

Σειρά συμφωνιών υπογράφουν Κύπρος και Noble

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, η Διαπραγματευτική Ομάδα με την Noble, έχει την ευθύνη, ώστε Κυπριακή Δημοκρατία και Noble να συνυπογράψουν μια σειρά από συμφωνίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο από τα δικά μας κοιτάσματα, όπως και για την κατασκευή Τερματικού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό για σκοπούς εξαγωγής του φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε την Τετάρτη ότι μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπρου, η Διαπραγματευτική Ομάδα με την Noble, έχει την ευθύνη, ώστε Κυπριακή Δημοκρατία και Noble να συνυπογράψουν μια σειρά από συμφωνίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο, όπως και για την κατασκευή Τερματικού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό για σκοπούς εξαγωγής του φυσικού αερίου.

Στην ίδια απόφαση, συνέχισε ο κ. Συλικιώτης, «το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον ίδιο, «όπως προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη παράλληλων διεργασιών/διαπραγματεύσεων για ενδιάμεση λύση σε ό,τι αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά της Κύπρου πριν το 2017 – 2018».

Σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της νέας ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης, στο επίκεντρο της οποίας είναι η διαφοροποίηση του ενεργειακού μας μείγματος, μέσω της αυξημένης χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024