Η πώληση του 29% του ΟΠΑΠ στερεί πολύτιμα έσοδα από το Δημόσιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι, σε αντίθεση με όσα έλεγε πέρυσι στη ΔΕΘ, «ετοιμάζεται να "χαρίσει" το ποσοστό του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, αποστερώντας το από τα αντίστοιχα έσοδα, σε μια περίοδο άγριας περικοπής των εισοδημάτων και συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών».
Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα όσα έλεγε πέρυσι στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πώληση του ΟΠΑΠ: «Όταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρίας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις», είχε πει.
«Σήμερα ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός», είπε ο κ. Σκουρλέτης, «ετοιμάζεται να “χαρίσει” το ποσοστό του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, αποστερώντας το από τα αντίστοιχα έσοδα, σε μια περίοδο άγριας περικοπής των εισοδημάτων και συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών, στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων».
«Την ίδια στιγμή της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς που συναποτελούν την μνημονιακή συγκυβέρνηση, ώστε να καταστούν “λιγότερο επώδυνα” τα νέα μέτρα», σημείωσε, «επιχειρείται να υλοποιηθεί μία πώληση που θα βλάψει το ελληνικό δημόσιο και σκανδαλωδώς θα ευνοήσει τους μελλοντικούς αγοραστές της επιχείρησης».
«Είμαστε μπροστά σε μια ακόμη πράξη του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, αλλά κινητών αντικειμένων», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442