Ουδέποτε απέσυρε το σκεύασμα Glivec αλλά και οποιοδήποτε άλλο φάρμακο από την ελληνική αγορά, απαντά με ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas, με αφορμή αναφορές ασθενών σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι συνεχίζει να εφοδιάζει κανονικά όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία (142 συνολικά), τις φαρμακαποθήκες (140 συνολικά), τους συνεταιρισμούς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τα ιδιωτικά φαρμακεία (12.000 συνολικά). «Συγκεκριμένα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και η Θεσσαλονίκη είναι επαρκώς εφοδιασμένη με το Glivec», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Αφορμή για την απάντηση του ελληνικού σκέλους της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στάθηκε η δήλωση ασθενούς στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» σχετικά με ελλείψεις του  σκευάσματoς Glivec (ιματινίμπη), που χορηγείται σε πάσχοντες από λευχαιμία.

Η Novartis Hellas συνεχίζει κανονικά τον εφοδιασμό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με όλα τα φάρμακα, που διακινεί στην ελληνική αγορά, εκτός των ακόλουθων έξι σκευασμάτων: Myfortic Certica, Sebivo, Tasigna, Glivec και Afinitor, για τα οποία έχει προσωρινά άρει την πίστωση, εξαιτίας του  συσσωρευμένου χρέους του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρία, το οποίο πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τα φάρμακα παρόλα αυτά, είναι διαθέσιμα μέσω όλων των άλλων νομίμων καναλιών διανομής, δηλαδή των 142 δημόσιων νοσοκομείων και 12.000 ιδιωτικών φαρμακείων.

Η εταιρεία εμφανίζεται μάλιστα θετική στην αναθεώρηση της απόφασής της ως προς τα συγκεκριμένα έξι σκευάσματα, εφόσον η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τηρήσει την υπόσχεσή της για πληρωμή της εταιρείας με την παράδοση των σκευασμάτων.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο