Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη επίσημη προεκλογική διαμάχη Ομπάμα-Ρόμνεϊ για την ανεργία

Πρώτη επίσημη προεκλογική διαμάχη Ομπάμα-Ρόμνεϊ για την ανεργία

Έναρξη της προεκλογικής περιόδου και επισήμως στις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα -μετά το χρίσμα που έλαβε για την προεδρία στο συνέδριο των Δημοκρατικών- και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ συγκρούστηκαν για την ανεργία, με αφορμή τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον μήνα Αύγουστο. Κατά τρεις μονάδες προηγείται ο Ομπάμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Έναρξη της προεκλογικής περιόδου και επισήμως στις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα -μετά το χρίσμα που έλαβε για την προεδρία στο συνέδριο των Δημοκρατικών- και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ συγκρούστηκαν για την ανεργία, με αφορμή τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον μήνα Αύγουστο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η επανεκλογή θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση της οικονομίας, παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία δεν είναι θετικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε Αϊόβα και Νιού Χαμσάιρ, τόνισε, μιλώντας στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ. «Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετά καλά (τα στοιχεία)».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας πιο γρήγορα. Πρέπει να γεμίσουμε την τρύπα που άφησε αυτή η ύφεση γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ περιόδευσε και αυτός σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ και, μιλώντας στο Σίου Σίτι στην Αϊόβα, δήλωσε ότι οι πολιτικές του Μπ.Ομπάμα απέτυχαν.

«Ο πρόεδρος είχε πει ότι μέχρι τώρα θα ήμασταν σε ποσοστά ανεργίας 5,4%. Αντίθετα, είμαστε στο περίπου 8%. Εάν οι πολιτικές του λειτουργούσαν όπως πίστευε, τότε εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί θα εργάζονταν» είπε.

«Αυτός ο πρόεδρος προσπάθησε, αλλά δεν κατάλαβε τι χρειάζεται για να κάνει κανείς την οικονομία να δουλέψει. Εγώ ξέρω» πρόσθεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ έδωσε στη δημοσιότητα 15 διαφημιστικά σποτ που στρέφονται κατά του Ομπάμα.

Τα σποτάκια θα προβληθούν στο Κολοράντο, τη Φλόριντα, την Αϊόβα, τη Νεβάντα, το Νιου Χαμσάιρ, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και τη Βιρτζίνια και δείχνουν πού θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του για την προεδρία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Τα ποσοστά αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται, την τελευταία εβδομάδα, να ανεβαίνουν έναντι του αντιπάλου του, Μίτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, Gallup, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μετά τη λήξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα διεκδικεί πλέον το 48 με 45%, έναντι του 47 με 46% που διεκδικούσε λίγες ημέρες πριν.

Η Gallup, η οποία θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα φαίνεται να προηγείται του Ρόμνεϊ, τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024