Δεκάδες νεκροί από σειρά σεισμικών δονήσεων στη νοτιοδυτική Κίνα
Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε στην νοτιοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 64 άτομα, να τραυματιστούν περισσότερα από 715 και να καταστραφούν πάνω από 20.000 σπίτια. Οι δύο ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν είχαν ένταση 5,6 και 5,7 βαθμών και έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους πολλών περιοχών.
Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε στην νοτιοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 64 άτομα, να τραυματιστούν περισσότερα από 715 και να καταστραφούν πάνω από 20.000 σπίτια.
Οι δύο ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν είχαν ένταση 5,6 και 5,7 βαθμών και έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους πολλών περιοχών.
Το επίκεντρο του κύριου σεισμού εντοπίσθηκε στα σύνορα των επαρχιών Γιουνάν και Γκουιζού, σύμφωνα με την κινεζική Σεισμολογική Υπηρεσία.
Τη δόνηση ακολούθησε σειρά μετασεισμών που έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους πολλών περιοχών, κάνοντάς τους να βγουν τρέχοντας από κατοικίες και γραφεία.
Συνολικά 201.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην περιοχή.
Τα νεκρά ζώα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τους σεισμούς υπολογίζονται σε χιλιάδες -κατά μία εκτίμηση σε τουλάχιστον 4.400-, σύμφωνα με τις αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κρύβεται σε μυστική τοποθεσία, επικοινωνεί μέσω δικτύου αγγελιοφόρων
- Ακτή Ελεφαντοστού: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην Αμπιτζάν
- Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 92 άτομα που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές μαχητές
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442