
ΕΣΕΕ : Απέστειλε σε Κυβέρνηση και κόμματα υπόμνημα με τις θέσεις του ελληνικού εμπορίου
Υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του ελληνικού εμπορίου απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Στο υπόμνημα αναφέρεται πως το εμπόριο αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους «εργοδότες» της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικότερος, όχι μόνο γιατί αντιπροσωπεύει σημαντικό μερίδιο της επιχειρηματικότητας και […]
Υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του ελληνικού εμπορίου απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Στο υπόμνημα αναφέρεται πως το εμπόριο αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους «εργοδότες» της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικότερος, όχι μόνο γιατί αντιπροσωπεύει σημαντικό μερίδιο της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αλλά γιατί ακόμα και σήμερα αποτελεί την βασική πύλη εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας.
Όπως τονίζεται σήμερα, οι περίπου 280.000 εμπορικές επιχειρήσεις απασχολούν 693.700 άτομα, καλύπτοντας το 18,1% της συνολικής απασχόλησης στην οικονομία.
Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο κλάδος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε απώλεια περίπου 60.000 εμπορικών επιχειρήσεων και 143.563 θέσεων απασχόλησης.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΣΕΕ τονίζει πως οποιαδήποτε εξωγενής συνταγή πρέπει να τίθεται στη διαπραγμάτευση και να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας με τεκμηριωμένες προτάσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442