H Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, το μήνυμα που κομίζει ο Γ.Στουρνάρας στον Β.Σόιμπλε
Με δύο ισχυρά χαρτιά προσέρχεται στη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κάνει την πρώτη ανεπίσημη κρούση για την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής. Το πρώτο επιχείρημα είναι το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και το δεύτερο η πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.
Την πρώτη ανεπίσημη κρούση για την επιμήκυνση της περιόδου εφαρμογής του πακέτου των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στον ομόλογό του της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, στη συνάντηση που ξεκίνησε στις 12:00.
Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε. Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και η προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπισή της ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας πήγε στο Βερολίνο με δύο επιχειρήματα για τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε: Το πρώτο είναι το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ και το δεύτερο είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού που κινείται εντός στόχων, εξαιτίας της «αιματηρής» συγκράτησης δαπανών και παρά τη σοβαρή υστέρηση των εσόδων ελέω ύφεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν

