Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στοιχεία για το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων συγκεντρώνει το ΥΠΟΙΚ

Στοιχεία για το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων συγκεντρώνει το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Σε απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού ενώ θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου.

Δεδομένου ότι τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο, δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου.

Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (συγκεκριμένα την 25η) αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο καθένας.

Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ «ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024