Ένεση ρευστότητας 4,5 δισ. εκατ. ευρώ από τη Μαδρίτη στην Bankia
Το δημόσιο ταμείο της Ισπανίας για την υποστήριξη του τραπεζικού τομέα (Frob) ανακοίνωσε τη Δευτέρα την άμεση χορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Bankia, για να καλυφθούν οι καθαρές ζημίες 4,45 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την τράπεζα αυτή που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Το δημόσιο ταμείο της Ισπανίας για την υποστήριξη του τραπεζικού τομέα (Frob) ανακοίνωσε τη Δευτέρα την άμεση χορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Bankia, για να καλυφθούν οι καθαρές ζημίες 4,45 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την τράπεζα αυτή που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Το Frob δέχθηκε να προχωρήσει, με άμεση ισχύ, σε μια ένεση ρευστότητας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο BFA-Bankia, για να αποκατασταθεί το επίπεδο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, αναφέρει το ταμείο σε ανακοίνωσή του.
Την αύξηση του κεφαλαίου της Bankia αναλαμβάνει ολοκληρωτικά το Δημόσιο Ταμείο Βοήθειας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα (Frob).
Η ένεση ρευστότητας στην Bankia «συνιστά μια προκαταβολή από την ανακεφαλαιοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Frob, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας και της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ομίλου BFA-Bankia, το τελικό ύψος της οποίας θα καθοριστεί τις προσεχείς εβδομάδες» διευκρινίζει το Frob στην ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442