Μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, το οποίο κατείχε και διακινούσε σκληρό υλικό μέσω διαδικτύου, εξάρθρωσε η Ελληνική αστυνομία, συλλαμβάνοντας συνολικά 13 άτομα από 21 έως 56 ετών.

Η επιχείρηση διήρκησε έξι ημέρες με έρευνες που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά, Ρόδο και Κρήτη.

Από τους 13 συλληφθέντες (οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο) οι εννιά συνελήφθησαν στην Αθήνα και από ένας στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Επιπλέον, για άλλους τρεις σχηματίστηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος διαμένει στην Κοζάνη, η δεύτερη στην Κρήτη, ενώ για τον τρίτο, μέσω της Interpol, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας όπου διαμένει στο εξωτερικό.

Η έρευνα της Δίωξης αποκάλυψε ότι οι παραπάνω κατείχαν και είχαν προσφορά για διαμοιρασμό μέσω του διαδικτύου, χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από τις έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές και 172 ψηφιακοί δίσκοι (CD και DVD), που περιείχαν περίπου 500.000 ψηφιακά αρχεία, με υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους περίπου 48.000 GB.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας