
«Βουτιά» 30% για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Στο limit down διαπραγματεύεται την Πέμπτη, η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον της τράπεζας έπειτα και από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δεν είναι βιώσιμη. Τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2011 θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου, καθώς δεν δόθηκε παράταση, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.
Στο limit down διαπραγματεύεται την Πέμπτη, η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον της τράπεζας έπειτα και από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δεν είναι βιώσιμη.
Λίγο μετά τις 12:10, η μετοχή σημείωνε απώλειες 29,71% και υποχωρούσε στα 0,1680 ευρώ, από 0,2390 στα οποία έκλεισε την Τετάρτη.
Ο όγκος των συναλλαγών είναι 1,2 εκατ. κομμάτια περίπου και ο τζίρος κοντά στις 200.000 ευρώ. Η ζήτηση είναι μικρή και δεν καλύπτει τη μεγάλη προσφορά τίτλων, με αποτέλεσμα πολλές εντολές πώλησης να παραμένουν ανεκτέλεστες.
Τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2011 θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου, καθώς δεν δόθηκε παράταση, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.
Το γεγονός αυτό, δηλαδή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με τις ζημιές από το «κούρεμα» των ομολόγων, δημιουργεί «τεράστιους κινδύνους και ραγδαίες εξελίξεις για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του», επισημαίνουν.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., το Δημόσιο κατέχει άμεσα το 34%, έμμεσα άλλο ένα 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ, ενώ ποσοστό 7% έκαστη διαθέτουν η Eurobank και η Εθνική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442