Διάλογος στην Ευρωβουλή για την κρίση με Ντράγκι, Γιούνκερ, Ρεν και Μπαρνιέ
Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμματίζει έναν διάλογο για την οικονομική κρίση στις 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και των Επιτρόπων που είναι αρμόδιοι για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και τα Οικονομικά Θέματα, Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν, αντίστοιχα.
Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμματίζει έναν διάλογο για την οικονομική κρίση στις 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και των Επιτρόπων που είναι αρμόδιοι για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και τα Οικονομικά Θέματα, Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν, αντίστοιχα.
Οι τέσσερις άνδρες θα συζητήσουν με τα μέλη της ευρωβουλής από τις 17:45 ως τις 20:00 (18:45 ως 22:00), σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ντράγκι θα μιλήσει τρεις ημέρες πριν από την προσεχή σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ (6η Σεπτεμβρίου), η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού εκτιμάται πως μπορεί να παρουσιάσει κάποια πρώτα στοιχεία για το σχέδιό του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Ο Μπαρνιέ ενδέχεται από την πλευρά του να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός μηχανισμού επιτήρησης των τραπεζών της ευρωζώνης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν ως την 12η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Η κατάσταση στην ευρωζώνη, ειδικά στην Ελλάδα και στην Ισπανία, θα τεθούν επίσης στη συζήτηση.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα, ενώ η σεναρολογία γύρω από την Ισπανία για το εάν θα ζητήσει στήριξη της Ευρωζώνης ενώπιον των πιέσεων στα ομόλογά της, έχει στρέψει το βλέμμα στο άτυπο Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442