
Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Πάντως, τα στελέχη του επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Oι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους, καθώς και να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος.
Η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα εξής:
– Ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου.
– Η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ.
Πάντως, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Κούρσα» για δύο ο πάγκος της Σκουάντρα Ατζούρα
- Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του
- Φωτιά σε φορτηγό στη λεωφόρο Κηφισού – Καθυστερήσεις στο ύψος της Αχαρνών
- Repubblica: «Όλο και πιο κοντά στην Αρμάνι Μιλάνο ο Πίτερς»
- Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του – Τους προσέφερε ακόμα και χρήματα
- Κακοκαιρία Erminio: Πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο στη Σταμάτα – Συγκλονιστικές εικόνες
- Το αρνητικό ρεκόρ της Ιταλίας: Η μοναδική από τις κορυφαίες Εθνικές που μένει εκτός για 3ο σερί Μουντιάλ
- Βίντεο από το πλήγμα των ΗΠΑ και Ισραήλ στην ψηλότερη γέφυρα της Μέσης Ανατολής στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442