
Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Πάντως, τα στελέχη του επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Oι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους, καθώς και να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος.
Η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα εξής:
– Ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου.
– Η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ.
Πάντως, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σάμος: «Χρυσαφί αμμουδιές, αρχαία και κρασί» – Το νησί που γίνεται αντικείμενο λατρείας στη Βρετανία
- Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Σον Ντάις
- Τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ προς τον Παναγόπουλο και ο Γεωργιάδης σε ρόλο «συνηγόρου»
- Νεκρός 65χρονος που έπεσε στις γραμμές του μετρό
- Γεραπετρίτης: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας – Έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442