Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες συγκρούσεις στην Τρίπολη του Λιβάνου ανάμεσα σε σουνίτες και αλεβίτες

Νέες συγκρούσεις στην Τρίπολη του Λιβάνου ανάμεσα σε σουνίτες και αλεβίτες

Ένας νεαρός σουνίτης σεΐχης σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε νέες βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε σουνίτες και αλεβίτες στην Τρίπολη του Λιβάνου. Μετά τα επεισόδια επικράτησε ηρεμία. Οι συγκρούσεις αυτές συνδέονται με την κρίση στη Συρία, προκαλώντας ανησυχίες για τη διάχυση της βίας στην ευρύτερη περιοχή. Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι της Συρίας και συγκρούσεις στο Ιντλέμπ και τη Χάμα.

Ένας νεαρός σουνίτης σεΐχης σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε νέες βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε σουνίτες και αλεβίτες στην Τρίπολη του Λιβάνου. Οι συγκρούσεις αυτές συνδέονται με την κρίση στη Συρία, προκαλώντας ανησυχίες για τη διάχυση της βίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο 28χρονος σεΐχης Χάλεντ ελ-Μπαραντέι σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στη συνοικία των αλεβιτών Τζαμπάλ Μοχσέν και αυτή των σουνιτών Κομπέ.

Από την ανταλλαγή πυρών με αυτόματα όπλα, αλλά και από τη ρίψη ρουκετών προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές σε κτίρια και στις δύο συνοικίες στην ανατολική Τρίπολη.

Περίπου στις 08:30 τοπική ώρα επικράτησε ηρεμία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 86 έχουν τραυματιστεί μέσα σε τέσσερις ημέρες στα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του συριακού καθεστώτος.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι εξέφρασε την ανησυχία του για τις απόπειρες να εμπλακεί όλο και περισσότερο η χώρα του στην συριακή κρίση.

Σουνίτες είναι οι αντάρτες της Συρίας, ενώ αλεβίτης είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία

Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός βομβάρδισε την Παρασκευή συνοικίες της πόλης Χαλέπι, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στις συνοικίες που βομβαρδίστηκαν είναι και η αυτή της Σαλαχεντίν που εν μέρει ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην ίδια επαρχία, η πόλη Αζάζ, επλήγη από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες και να καταστραφούν σπίτια.

Από πυρά του στρατού επλήγησαν και οι περιοχές Αρίχα και Μααρέτ αλ-Νουμάν στην επαρχία Ιντλέμπ, ενώ βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές συνοικιες της πόλης Χάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024