
Εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της χώρας, δεν βοηθούν οι ισχυροί άνεμοι
Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πυρκαγιές ξεσπούν σε διάφορα σημεία της χώρας, υποβοηθούμενες και από τους θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Άνδρο, στη Ζάκυνθο, στην Σαλαμίνα και στην Μαγνησία. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, το μεγαλύτερη πρόβλημα για την Πυροσβεστική είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο, που καίει για δεύτερη ημέρα και πλέον απειλεί άμεσα τα μαστιχοχώρια.
Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πυρκαγιές ξεσπούν σε διάφορα σημεία της χώρας, υποβοηθούμενες και από τους θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Ωστόσο, το μεγαλύτερη πρόβλημα για την Πυροσβεστική είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο, που καίει για δεύτερη ημέρα και πλέον απειλεί άμεσα τα μαστιχοχώρια.
Πυρκαγιάείναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόπετρο Μαγνησίας. Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη είναι επίσης δύο πυρκαγιέςπου ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις, στις περιοχές Έξω Χώρα και Ορθονιές, στη Ζάκυνθο.
Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοχυλού, στην Άνδρο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά στη Φανερωμένη Σαλαμίνας. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, παραμένουν στο σημείο και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της.
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, από άγνωστη αιτία, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Σμάρι και Γαλίφα Πεδιάδος Ηρακλείου, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, χωρίς πάντως, να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.
Το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που κατά τόπους έφθαναν τα 8 μποφόρ, αλλά και το δύσβατο της περιοχής.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν περισσότερο, καθώς στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 12 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 άνδρες, το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο, που έκανε συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι το βράδυ, ένα πεζοπόρο τμήμα, βυτιοφόρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
* Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και τη Δευτέρα στις παραπάνω περιοχές, συν τις Σποράδες, την Αρκαδία και την Κορινθία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι πιθανότητες για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στα play-offs: Από Μονακό μέχρι Παναθηναϊκό
- ΕΕ για Τουρκία: Καμία ενταξιακή πρόοδος χωρίς μεταρρυθμίσεις – Ρητές αναφορές στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο
- Παιδιά και social media: Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν ότι το app της ΕΕ για την επαλήθευση ηλικίας είναι έτοιμο
- Η Νέα Γενιά Ρολογιών της Rolex για το 2026
- Κατσανιώτης για Λαζαρίδη: Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια παρουσία και τον δημόσιο λόγο του – Τι είπε για Σαμαρά
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκίνησε ξανά η δίκη – «Ανεπαρκής και πρόχειρη» η νοσηλεία του σύμφωνα με τον Εισαγγελέα
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442