Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίωξη σε βάρος του 30χρονου για τα γεγονότα της Πάρου - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Δίωξη σε βάρος του 30χρονου για τα γεγονότα της Πάρου – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνδέει τον 30χρονο και με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική εντολή, έδωσε τα στοιχεία του 30χρονου στη δημοσιότητα και αναζητεί πληροφορίες για τον ίδιο και τους συνεργούς του.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος προσήλθε το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Ο 30χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου.

Ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον συνδέει και με τη «γιάφκα» της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

* Στη δημοσιότητα, ύστερα από έκδοση εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 30χρονου. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17/12/1982 στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Η ΕΛΑΣ καλεί, όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Χρυσή Αυγή και «φιλίες» στο Facebook

Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το γεγονός ότι ο συλληφθείς Αναστάσιος Θεοφίλου είχε «φίλους» στη σελίδα του στο Facebook τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Δημήτρη Στρατούλη.

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή σημειώνει: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσουν οι Συριζαίοι για οτιδήποτε να θυμηθούν πρώτα τα παιδιά τους (Βούτσης) και τα διαδικτυακά φιλαράκια τους (Θεοφίλου). Όλα τα ρεμάλια της άκρας αριστεράς, που εδώ και δεκαετίες έχουν αιματοκυλίσει την ελληνική κοινωνία, διαπρέποντας σε ληστείες και δολοφονίες. Από κόμμα των αφγανών και των πακιστανών, τώρα ο Σύριζα γίνεται και επισήμως κόμμα των τρομοκρατών. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για δολοφόνους Ελλήνων πολιτών, που δεν κρύβουν την αγάπη τους για τη συμμορία της Κουμουνδούρου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024