
Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από την 1 Σεπτεμβρίου
Την αναστολή της πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου εισηγείται η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου -απόφαση που αναμένεται να επικυρώσει η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο Σύλλογος το Σάββατο 25 Αυγούστου. Οι φαρμακοποιοί θα επιδιώξουν το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, όπως και με τα πολιτικά κόμματα, καταγγέλλοντας «δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία».
Την αναστολή της πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου εισηγείται η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο ΠΦΣ το Σάββατο 25 Αυγούστου.
Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους συλλόγους της χώρας να συγκαλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά, ενώ θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, όπως και με τα πολιτικά κόμματα.
Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για «δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία» και για κατάσταση που δεν επιτρέπει αισιοδοξία. «Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ» αναφέρει.
«Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών. Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου. Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες» προσθέτει ο ΠΦΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο Ισραηλινούς αξιωματικούς με χρήση drone
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ
- Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν παραμείνει κλειστό το Ορμούζ
- Στο δημοκρατικό κριτήριο και ήθος του Νίκου Ταγαρά στάθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος