
Μέχρι την Παρασκευή παρατάθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων. Η παράταση αυτή που δόθηκε κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους, δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.
Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων.
Η παράταση αυτή που δόθηκε κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κ.λπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου επιφέρει, μεταξύ άλλων, εκτός από προσαυξήσεις εκπρόθεσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442