Αλλάξαμε τον νόμο για τα ΑΕΙ γιατί δεν εφαρμοζόταν, υποστηρίζει ο Κ.Αρβανιτόπουλος
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με συντεχνιακές νοοτροπίες δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έφερε στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στις αλλαγές του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ. «Η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί γιατί νομοθετούμε μεταρρυθμίσεις τις οποίες ποτέ δεν εφαρμόζουμε. Αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε: να εφαρμόσουμε τον νόμο. Να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση» τονίζει στο «Βήμα της Κυριακής».
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με συντεχνιακές νοοτροπίες δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έφερε στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στις αλλαγές του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.
«Κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις για εσωκομματικές σκοπιμότητας. Δημιούργησαν μία εικονική πλατφόρμα για να υπερασπιστούν τη δήθεν εκσυγχρονιστική τους πλατφόρμα» λέει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για το νόμο.
«Η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί γιατί νομοθετούμε μεταρρυθμίσεις τις οποίες ποτέ δεν εφαρμόζουμε. Αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε: να εφαρμόσουμε τον νόμο. Να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση» τονίζει.
Ο υπουργός αναφέρει ότι οι αποφάσεις του ελήφθησαν με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εκλέξουν συμβούλια διοίκησης και πλέον οι πρυτάνεις έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών» σημειώνει.
Και προσθέτει: «Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή της κοινότητας στην οποία απευθύνεται. Είναι σταθερή μου πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με συμμετοχή και όχι με επιβολή. Ο διάλογος, λοιπόν, είναι συνεχής και ο στόχος κοινός: η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται Παιδεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωνένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442