
Σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 600 μονάδων και τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εν μέσω προσδοκιών ότι θα ανακοινωθεί πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εν μέσω προσδοκιών ότι θα ανακοινωθεί πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.
Στις 13:20 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,62% στις 602,94 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 5,6 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,74% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,39%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχυόταν κατά 0,48%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 38 ήταν σε θετικό έδαφος, 32 σε θετικό, ενώ 19 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν επίσης κέρδη, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,60%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,47% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,69%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,87% και στην Ιταλία 0,69%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.653,18 μονάδες με κέρδη 0,13%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Συγκλονίζει η μητέρα της 24χρονης – «Μου είπε ότι πάει να κοιμηθεί και όταν πήγα να την ξυπνήσω ήταν νεκρή»
- Ολυμπιακός: Το πάρτι, ο χορός και η βουτιά του Φουρνιέ στην πισίνα (vid)
- Γιάννης Ντεγιάννης: Φόβοι και απορίες
- Προκλητικός Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ε και που έστειλε επιστολή η Κοβέσι στην Κομισιόν; Θα γίνει ρεζίλι»
- Σπείρα «εγκληματικού τουρισμού» έκανε διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες στην Αττική – Εξιχνιάστηκε κλοπή 1,5 εκατ. ευρώ
- Η Ουγγαρία παραμένει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Οι βουλευτές ανέτρεψαν την απόφαση Όρμπαν
