Χιλιάδες λίρες σε πριβέ κλαμπ του Λονδίνου ξοδεύουν Έλληνες αξιωματούχοι στο Ολυμπιακό Λονδίνο παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent σε δημοσίευμά της.

Χιλιάδες λίρες σε πριβέ κλαμπ του Λονδίνου ξοδεύουν Έλληνες αξιωματούχοι στο Ολυμπιακό Λονδίνο παρά την κρίση, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent σε δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα γράφει ότι «μέλη ελληνικής αντιπροσωπείας» ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club στο Σαιν Τζέιμς στο Λονδίνο, για να το μετατρέψουν στο «Σπίτι των Ελλήνων».

Το πριβέ κλαμπ θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση «της ελληνικής κουλτούρας, της ιστορίας, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο Independent γράφει ότι δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του χώρου. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Μάρκ Μπλούντεν «τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από «καταστροφικά» οικονομικά μέτρα οι έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου.

Οι ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες, από την συγχρονισμένη κολύμβηση μέχρι το στίβο και την σκοποβολή, έχουν όλες επηρεαστεί από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς τους και υπήρχε φόβος ότι μερικές από τις ομάδες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το Λονδίνο.

Αναφέρεται συγκεκριμένα πως η Ελληνική Ομοσπονδία Κολύμβησης έκανε περικοπές της τάξης του 40% στην Ολυμπιακή ομάδα και ότι αθλητες της υδατοσφαίρισης προειδοποίησαν ότι θα εγκατέλειπαν τους Αγώνες εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Πάντως το Ελληνό-Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε ότι ελπίζει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις «για να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Στο άρθρο παρουσιάζεται δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνό-βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων».

Ο κ. Οικονομόπουλος συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».

Ακόμη Έλληνας μετανάστης που διαμένει στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να κάνουν μια πιο «συντηρητική επιλογή».

Από την πλευρά του ο 28χρονος δημοτικός σύμβουλος Σπίρο Βαν Λέεμνεν από το Χάκνεϊ είπε ότι «πρόκειται για μια πολυτελή εκδήλωση που διοργάνωσαν Έλληνες εκατομμυριούχοι και γραφειοκράτες με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους».

Πρόσθεσε επιπλέον ότι «οι ελληνικές οικογένειες καλούνται τώρα να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Επέστρεψα από την Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες και η κατάσταση για τους ανθρώπους εκεί είναι αφόρητη».

Όπως είπε «οι μισοί από τους νέους ανθρώπους είναι άνεργοι και αυτοί που έχουν δουλειά με δυσκολία βγάζουν 400 ευρώ το μήνα. Ακόμα και τα παιδιά στερούνται ιατρικής περίθαλψης σε δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των περικοπών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr